Το νομοσχέδιο για την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία Σώματος Πληροφορικής στη ΣΣΑΣ με ειδική διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας με την ονομασία «Μονάδα 1864».
Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα περιλαμβάνει:
α. Την έρευνα και την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ίδρυση του «Ελληνικού Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ).
β. Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
γ. τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα δοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε δημόσια διαβούλευση. (Παρουσίαση Καινοτομίας εδώ)

Σε δηλώσεις μετά το υπουργικό συμβούλιο ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «το νομοσχέδιο θα βγει στη δημόσια διαβούλευση, είναι ένα νομοθέτημα που αφορά κατ’ αρχήν μια νέα φάση στην «Ατζέντα 2030» των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή την εισαγωγή της Καινοτομίας. Θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο θα ενώσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία, όπως και με το οικοσύστημα των αμυντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας», ανέφερε σχετικά, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία Σώματος Πληροφορικής, «με ειδική διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας, την ονομάζουμε «Μονάδα 1864», για να προστατεύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και γενικότερα τον ελληνικό δημόσιο τομέα, από τις απειλές της νέας εποχής».


Βίας ο Πριηνεύς: Άκουγε πολλά, μίλα την ώρα που πρέπει.

Θαλής o Μιλήσιος: Καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται.

Κλεόβουλος ο Λίνδιος: Το μέτρο είναι άριστο.

Περίανδρος ο Κορίνθιος: Οι ηδονές είναι θνητές, οι αρετές αθάνατες.

Πιττακός ο Μυτιληναίος: Με την ανάγκη δεν τα βάζουν ούτε οι θεοί.

Σωκράτης: Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ουδείς εκών κακός.

Θουκυδίδης: Δύο τα εναντιότατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

Πλάτων: Άγνοια, η ρίζα και ο μίσχος όλου του κακού. 

Αριστοτέλης: Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.